College laat raad ongelegen over Zuidelijke Ringweg

steden nederland, groningen, helpmanTot haar grote verbazing zag Inge Jongman van de ChristenUnie vanochtend op Twitter dat een heel aantal berichten vanuit de pers over de Zuidelijke Ringweg verschenen. Zij vroeg zich af hoe het kon dat zij al zo stellig konden melden dat de afritten bij de Hereweg niet kunnen en dat de nieuwe Maaslaan 13 meter van de huizen komt te liggen.
Ben onmiddellijk gaan graven in de berg van emails of ik iets gemist heb en navraag gedaan. Niemand wist er van. Om 10.20 komt er een email binnen met een bijlage van 34 bladzijden over de Zuidelijke Ring.

Het is werkelijk onbestaanbaar dat in die hele berg van stukken, beoordelingen en zienswijzen, de raad niet geïnformeerd is over de persconferentie van vanochtend. De raad van Groningen die continu heeft aangegeven direct en veel betrokken te willen worden en met een expert opinion heeft laten zien de effecten op de stad zwaar mee te laten wegen. De afspraak dat de gemeenteraad vooraf geïnformeerd hoort te zijn over persconferenties, is geschoffeerd. In de informatieplicht aan de raad is iets behoorlijk fout gegaan. Meer lezen: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *