Dat kin toch nait de bedouling zain!

groningen-paddepoel-zonnelaan-novo inbrengwinkel-2Feest aan de Zonnelaan. Met bewoners, cliënten, begeleiders en de wethouder vierden we de opening van een appartementencomplex.  Het is zes hoog met 80 sociale huurwoningen.  In de helft wonen mensen met een verstandelijke beperking, begeleid door NOVO. Op de begane grond is, naast een kapper en een orthodontist, een NOVO-dagbestedingsruimte. Mooi, een aanwinst voor de wijk.

Met de herziening van de woningwet wil de regering regelen dat corporaties zich beperken tot onze kerntaken, laat Nijestee op haar site weten. Prima. Maar met die nieuwe regels moeten de corporaties wel zo’n gebouw opsplitsen over twee verschillende rechtspersonen. Die moeten twee aparte leningen aantrekken. Voor corporaties gaan drie soorten regels gelden: sociale huurwoningen mogen we doen, maatschappelijk vastgoed onder voorwaarden, en bedrijfsruimte niet, tenzij. Dat loopt straks voor ieder onderdeel apart over een stuk of vijf, zes verschillende toestemmingen en vergunningen van Rijk, gemeente, toezichthouder en garantie-instituut. Lekker dan! Alsof zo’n gebouw realiseren al niet ingewikkeld genoeg is.

Het gebouw zou er onder de nieuwe regels niet meer komen denk ik. Zonde voor Paddepoel en haar bewoners! Dat kin toch nait de bedouling zain! Vind u ook niet

Eén gedachte over “Dat kin toch nait de bedouling zain!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *