De Zaaier in Paddepoel winnaar E-waste race

groningen-paddepoel-de-zaaier-e-waste-race-7De leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Zaaier in Paddepoel wonnen de E-waste race. Van de zes deelnemende basisscholen in de stad verzamelden deze leerlingen het meeste elektronisch en elektrisch afval in.

Henk Bos, algemeen directeur van afvalverwerker Virol reikte vanmiddag de prijs op uit aan de deelnemende leerlingen van de De Zaaier. Dat deed hij samen met Gerrit Hagenauw van Stadsbeheer van de gemeente Groningen. 

groningen-paddepoel-de-zaaier-e-waste-race-4

De afgelopen weken deden leerlingen van de Nassauschool, de Anne Frankschool, De Heerdstee, De Zaaier, de Bisschop Bekkersschool en GBS de Triangel aan de E-waste race mee. Buurtbewoners konden hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het kapotte elektronische afval zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger bij hen thuis ophaalden. De school met het meeste elektronische afval wint een excursie naar Science Centrum Nemo in Amsterdam.

De E-waste race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *