Winkelcentrum Paddepoel schaf de koopzondag af!

groningen-paddepoel-winkelcentrum-45 jaar jubileum koopzondag april-8Begin 2015 was de ambitie dat de winkels op het grootste overdekte winkelcentrum van Groningen, winkelcentrum Paddepoel, elke zondag open zouden zijn. De koopzondag bleek geen succes. Vele winkels waren gesloten en er werd van alles georganiseerd om publiek te trekken echter zonder succes. Men stelde de plannen bij om niet elke zondag maar eens in de vier weken open te zijn waarbij de Trekpleister en Albert Heijn nog even op de wekelijkse zondag open waren. Ook dit bleek geen succes.Er is veel te doen over de koopdagen op het winkelcentrum in Paddepoel waar inmiddels boetes uitgedeeld zijn aan de ondernemers die met reden niet open zijn. We hebben er veel over gelezen en de kwestie kwam zelfs in Den Haag ter sprake. Grote ergernis over de verplichting open moeten zijn of een kwestie waar de politiek in Groningen zich niet mee moet bemoeien?

Gisteravond werd het onderwerp besproken in een raadsvergadering van de Gemeente Groningen en begrijpen we dat de winkeliers en pandeigenaren weer om tafel zitten.

Winkeliers willen inspelen op het veranderingsgedrag van de consument. Dat was de reden om over te gaan tot de openstelling van de winkels op de zondag. Nu voortdurend is gebleken dat diverse winkels gesloten zijn en de consument het heeft laten af weten rijst de vraag of de koopzondag wel moet blijven bestaan.

Vele consumenten vragen zich af welk beleid wordt er gevoerd op het winkelcentrum of zijn het alleen maar ruziënde partijen?  Mag het weer zo gezellig worden zoals het was. Af en toe een leuke activiteit, meer diversiteit aan winkels en mogen de huren naar beneden worden bijgesteld om leegstand te voorkomen? Vragen die ons bezig houden en jammer dat de koopzondag een smet legt op het grootste winkelcentrum van Groningen, winkelcentrum Paddepoel waar de eigenaren zich ten koste van de ondernemer zich verrijken met boetes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *