Deuren Grand Theatre zo snel mogelijk open

groningen-centrum-grote-markt-grand-theatre-1De gemeente Groningen presenteerde vandaag de plannen om het failliete Grand Theatre aan de Grote Markt nieuw leven in te blazen. Dat meldt de GIC

De gemeenteraad volgt met de plannen de aanbevelingen van Leo Pot die de opdracht kreeg om in kaart te brengen wat de beste opties waren voor de toekomst van het theater.

In de nieuwe plannen wordt rekening gehouden met de korte en de lange termijn. Volgens wethouder De Rook ‘moet het theater zo snel mogelijk weer de deuren openen en op de lange termijn hét podium worden voor talenten’.

Om dit te realiseren wordt het theater voorlopig overgenomen door De Oosterpoort en de Stadsschouwburg die gaan samenwerken met een speciaal daarvoor ingestelde artistieke raad. Op deze manier kunnen festivals als Jonge Harten en Noorderzon toch gebruik maken van het theater.

Talentontwikkeling
Voor de langere termijn wordt er een stichting opgezet die onder leiding van een nieuwe projectleider gaat kijken naar de plannen voor de toekomst vanaf 1 januari 2017. Voor deze plannen wordt ‘een brede samenwerking gezocht met zoveel mogelijk cultuurinstellingen in de stad’.

Er is voor 1 januari 2017 gekozen omdat vanaf deze datum de nieuwe landelijke en plaatselijke cultuurplannen in werking worden gezet.

Ook wil men fors gaan inzetten op talentontwikkeling. Voor deze plannen wordt contact gezocht met partijen als Club Guy&Roni, Het Houten Huis, De Noorderlingen, Noorderzon, Jonge Harten, NNT en diverse kunstvakopleidingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.