Dino’s in de bossen van Landgoed Tenaxx in Wedde

Wat moet je verwachten als je gevraagd wordt mee af te reizen naar Dinopark in Wedde? Met een lage entreeprijs zeker een plek om plezier te beleven. Beetje kneuterig. Het arboretum is wel het mooiste onderdeel. In de bossen van het landgoed zijn een groot aantal dinosaurussen verscholen en in het Krijtwoud klinkt er spectaculair gebrul.  Voor kinderen valt er veel plezier te beleven.

Dinotrack

De Triceratops, de Velociraptor en natuurlijk de Tyrannosaurus Rex… we vinden ze in de allemaal in bossen van het landgoed. In totaal zijn er meer dan dertig dinosaurussen, nagemaakt op ware grootte. (Alle foto’s: klik hier)

Arboretum

Een arboretum is een bomenverzameling ( arbor = boom). Het arboretum “De Hangende Tuinen” bestaat uit ongeveer 4.000 bomen, verdeeld over bijna 1000 soorten en varianten. Het is net als andere arboreta op traditionele wijze ingedeeld in werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa.

Treurbomen vormen het centrale thema van de bomenverzameling. Treurbomen zijn een bijzondere variant. Ieder een kent de treurwilg, maar wist u dat er ook treurkastanjes en treurnaaldbomen zijn? In het arboretum zijn de ‘gewone’ varianten en de treurvarianten van diverse boomsoorten naast elkaar geplant. Hier wordt zichtbaar welke enorme variatie erbinnen een soort bestaat, maar ook de onderlinge verwantschap van uiteenlopende soorten.

Miniatuurpark

Het park omvat bijna 80 miniaturen (schaal 1:25, net als in Madurodam) van karakteristieke, markante huizen, gebouwen, torens, molens etc. in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Deze miniaturen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat bestond van 1989 tot 2007.

Te zien zijn o.a.: de Martinitoren, station Groningen, het hunebed bij Borger, de Jaknikkers van Schoonebeek, het kerkje van Wieuwerd, Aardbeving Groningen, Hoofdstation etc.

Voor weinig geld er leuk tussenuit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *