Duurzaam paviljoen Summerlab op de Oosterkade

groningen-centrum-oosterkade-summerlabb-4SummerLabb, het duurzame paviljoen voor festivals, staat in Groningen op op 15, 16 en 17 januari tijdens Eurosonic Noorderslag op de Oosterkade. Stichting Energy Valley ontbreekt uiteraard niet en is partner in SummerLabb Eurosonic Noorderslag op de Oosterkade in Groningen.

Het doel van SummerLabb is om de festivalbezoekers mee te nemen in hun eigen, duurzame toekomst. Dat kan over energie of transport gaan, maar ook over persoonlijke duurzaamheid in vorm van gezond ouder worden.

Over SummerLabb
SummerLabb is hét lab van festivalland. Universiteiten, kennisinstellingen en duurzame bedrijven laten op een interactieve manier festival- of evenementbezoekers voelen, proeven en ruiken aan (technologische) innovaties op het gebied van duurzaamheid. Het paviljoen zelf is ontworpen door studente Floor van Schie van de TU Eindhoven en is een voorbeeld van duurzaam bouwen. Er is gebruik gemaakt van duurzame en herbruikbare materialen. Door slim ontwerp is mínder materiaal gebruikt en de flexibele constructie zorgt voor minder transport. Het paviljoen was vorig jaar al aanwezig op Extrema Outdoor en de Wereldhavendagen in Rotterdam. SummerLabb is in 2010 begonnen onder de naam Llowlab en is een idee van programmamaker Jan Douwe Kroeske.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.