Ecologische waarde Park Selwerd wordt zichtbaar

groningen-selwerd-park selwerd-ecologische groei-2De meningen waren vorig jaar verdeeld over de herinrichting van park Selwerd . De resultaten van de ecologische kwaliteit worden nu echt zichtbaar.

Wethouder Jan Seton is als het om milieuzaken betreft gelukt deze herinrichting zorgvuldig  en met betrokkenen een veranderd Park Selwerd te realiseren. Een toename van insecten en vlinders die zich bevinden op de vele bloemen soorten die het park rijk is.

groningen-selwerd-park selwerd-ecologische groei-1Het is jammer dat de uitvoerende schakel de handschoen niet heeft willen oppakken zodat het voor alle inwoners van Selwerd  en Paddepoel gedeeld kan worden welke rol de natuur heeft in het park en dat geduld mogelijk op zijn plaats is om het te laten worden wat het moet gaan worden of zaken mogelijk bij nader inzien aangepast gaan worden. Velen ervaren het park als een rommelboel en erkennen dat bij betere communicatie de bewoners tot andere inzichten komen en jong en oud de natuur van het park weet te gaan waarderen.

5 gedachten over “Ecologische waarde Park Selwerd wordt zichtbaar

  1. Het zal van korte duur zijn gezien de sloop en bouw plannen in het park. Zonde van de centen, zonde voor de natuur, zonde voor de bewoners van de wijken!

  2. Vraag de vissers (hoge beschoeiing) vraag de hondeneigenaren (schelpen) vraag de gemiddelde wijkbewoner naar wat daar allemaal groeit of niet groeit, vraag wat het verschil is tussen een fiets of een voetpad, vraag je af of het bruggetje bij de Morgensterlaan nog wel in goede staat verkeerd, vraag je af of dit allemaal beleid of wanbeleid is, ach ja wanbeleid is ook beleid.

    • Je hebt gelijk.

      Als ik niet vorig jaar een melding had gemaakt van de verrotte planken van het bruggetje waar mijn hond met de poot door heen is gezakt, dan waren ze nu nog niet vervangen.
      Dat is waarschijnlijk het idee van ecologisch beheer van de gemeente, want ook als er eer dode tak uit een boom dondert en iemand zou die op zijn kokosnoot krijgen en het loodje daarbij legt zeggen ze ’tja dat is ecologisch beheer hè, niets aan te doen, da’s de natuur’.
      ‘En die vissers, tja moeten ze maar niet gaan vissen tussen het onkruid’ (volgens de gemeente dan) ‘da’s nu eenmaal ecologisch beheer’.
      Volgens de gemeente ‘leuker kunnen we het niet maken wel lastiger’.

  3. Ik vind dit nu een heel mooi gezicht en het wordt steeds mooier.Iedere dag wandel ik door het park en zi steeds weer nieuw lven.Of het nu de diern zijn of de planten ,ik geniet hier zo van.Ik hoop dat dit jaren zo mooi blijft of misschien nog mooier gaat worden.

  4. De ecologische aanpak werpt zijn vruchten af, ja ja.
    Het aantal teken is dramatisch toegenomen.
    Je kan met goed fatsoen niet meer op de bankjes zitten bij het heuveltje omdat het ongedierte bij je kleren in kruipt vanwege het hoge onkruid.
    De rotzooi in het park is diep triest, er ligt lange tijd afval wat mensen beter in een afvalbak kunnen gooien.
    Sommige mensen denken waarschijnlijk dat dit ook bij ecologie hoort door hun afval maar te dumpen.
    De gemeente laat de rommel maar liggen en verschuilt zich er achter dat dit de verantwoordelijkheid van de mensen is, wat natuurlijk een lekkere goedkope smoes is om de rommel maar te laten voor wat het is.
    Daarom liggen er dan bijna een jaar lang, matrassen, afvalzakken, kleding, kapot gegooide drankflessen, etc. met alle gevolgen van dien, dat honden de poten kapot snijden en de fietsen lekke banden krijgen.
    Meer afvalbakken zouden uitkomst kunnen bieden, want die paar bakken die er nu twee jaar staan, laten wel zien door het intensieve gebruik, dat daar een grote behoefte aan is.
    Maar ja bezuinigen hè, dan moet er een mannetje van de gemeente voor worden ingezet, nu zijn er af en toe een paar buurtbewoners of mensen van de moskee die de rommel op ruimen en denkt de gemeente waarschijnlijk “zo zijn wij er weer gemakkelijk en goedkoop van af”.
    En dan ben ik nog benieuwd hoelang we nog kunnen genieten van voor veel geld her gestructureerde park, als de bouw van de grote moskee gaat plaatsvinden.
    Bomenkap.
    Verjaagde dieren die er net hun stekkie hebben gevonden.
    Door vrachtwagens en sloopmachines kapot gereden groenstroken etc.
    Dhr. Mark Ronda en Klaas Nierop beide betrokken stadsecologen, wilden nog eens met de bewoners om tafel gaan zitten die toen des tijds in 2011 aanwezig waren bij de planning, maar hebben blijkbaar geen zin meer in een bijeenkomst.
    Misschien omdat de resultaten zijn tegengevallen, of dat er teveel kritiek is waar ze geen zin in hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *