Eerste exemplaar Groningen Groene Stad voor wethouder Gijsbertsen

boekje ‘Groningen Groene Stad-0677Natuur en stad, valt dat te rijmen? Vanmiddag ontving wethouder Mattias Gijsbertsen het eerste exemplaar Groene Stad (fiets- en wandelroutes door natuur in en om de stad Groningen) bij boekhandel van der Velde. De vijf jaar is kennis dies is opgedaan over de natuur in en om de stad tijdens de stads ecologische excursies, heeft geresulteerd in een boekje, een uitgave van IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Groningen.

groningen-selwerd-park selwerd-raadscommissie-9Het boekwerkje bevat beschrijvingen van tal van groene gebieden in en om de stad, groene verbindingen, routebeschrijvingen met routekaarten, interviews en veel foto’s van moeder natuur.

groningen-noorderplantsoen-schaapscheren stadskudde-20Basisteksten zijn van Rob Lindeboom, Ankie Schmidt en Lammert Tiesinga. Folkert Bakker, Oike Vlaanderen en Geurt Verweij hielpen in een eerder stadium mee de routes vorm te geven. De professionele tekstverwerking en eindverwerking is van Henk van den Brink.

drenthe-peizermaden-de onlanden-2Groene stad is te koop in de betere boekwinkel en bij het VVV en verkrijgbaar via Steunfonds NME en via de website van IVN Haren. In eerste instantie is het boekje gedrukt met een beperkte oplage. Dus wees er snel bij!

Bron: IVN Foto’s: FocusGroningen/ Siebrand Wiegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.