Erwin van de Looi voor proeve van bekwaamheid | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)Veel spelers van FC Groningen zijn dit seizoen al ontspoord of zijn op een zijspoor terecht gekomen. Voor trainer Erwin van de Looi breekt nu een cruciale periode aan. Lukt het hem om alle kikkers in de kruiwagen te houden?

FC Groningen doet het tot dusverre aardig goed. Het biedt niet alleen spektakel in de Euroborg, maar verovert ook zo veel punten dat het is aangehaakt bij de topclubs in de eredivisie. Je zou dus kunnen stellen dat de debuterende trainer Van de Looi inmiddels is geslaagd. Maar zijn moeilijkste proeve van bekwaamheid moet nog komen.

Er lopen nogal wat spelers rond die ontevreden zijn of die zelfs de hakken in het zand hebben gezet. Bovendien is het al een paar maal voorgekomen dat Van de Looi zich genoodzaakt zag om een speler om disciplinaire reden terug te zetten naar het belofteteam. Boezemt hij te weinig ontzag in bij zijn pupillen? Met andere woorden: zou Burnet ook een paar maal te laat zijn gekomen op de training als Louis van Gaal aan het roer had gestaan?

Alleen de speler zelf weet het antwoord op die vraag, maar een feit is dat de trainer bepaalde spelers kennelijk niet kan ‘raken’. Burnet is niet de enige. Timo Letschert is ook al disciplinair gestraft en Wijnaldum zette de hele club te kijk door een G-voetballer te imiteren.

Gebrek aan durf kun je Van de Looi trouwens niet ontzeggen. Waardevolle spelers van het vorige seizoen staan nu naast de basis. Michael de Leeuw heeft inmiddels al laten weten niet lang meer genoegen te zullen nemen met de plaats op de wisselbank. De publiekslieveling en de meest waardevolle speler van het vorige seizoen heeft te horen gekregen dat zijn positie in het elftal is ‘opgeheven’.

Dan is er ook nog Adraz Kirm, de Sloveense international, die dit seizoen uit de basis is verdreven door nieuweling Nick van der Velden. Voor Kirm en De Leeuw moet het moeilijk zijn om de huidige situatie te accepteren omdat ze als basisspeler niet echt hebben gefaald. En wat te denken van aanvoerder Lindgren, die ook al is gedegradeerd tot invaller.

De goede resultaten en het prima spel versluieren de onderhuidse fricties binnen de spelersgroep. Maar het is een tijdbom die ontploft na drie achtereenvolgende nederlagen. De vraag is dan hoe Van de Looi grip op zijn groep houdt. Hij staat dan voor een lakmoesproef die bepaalt of hij geschikt is als hoofdtrainer van FC Groningen.

 

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *