Groningen waardeert mantelzorgers

paddepoel-bekenkampschool-wilgenlaan-uitreiking 100e waarderingskaart-farshad saderi-17Zaterdag 9 november a.s. is de 16e Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zet Groningen familieleden, vrienden of buren in het zonnetje die langdurige en onbetaalde zorg verlenen aan een ander. ‘Mantelzorg een hele kunst’ is het thema van dit jaar. In diverse workshops in de wijken hebben vele mantelzorgers en vrijwilligers kunstwerken gemaakt over wat mantelzorg voor hun betekent.

De kunstwerken worden op de Dag van de Mantelzorg geëxposeerd in de Der Aa-kerk aan het Akerkhof 2. De expositie is tussen 10.00 en 15.00 uur voor iedereen gratis te bezoeken.

Wethouder Jannie Visscher: “De gemeente Groningen waardeert de inzet, zorg en compassie van alle mantelzorgers in de stad. Het is een hele kunst om je werk, het opvoeden en de zorg voor kinderen en overige familie ook nog te combineren met de inzet als mantelzorger. Deze Stadjers verdienen van ons alle lof, aandacht en ondersteuning”.

Voor mantelzorgers is er een speciaal programma in de Der Aa-kerk.

Waardering

De gemeente Groningen en haar maatschappelijke partners ondersteunen en waarderen mantelzorgers in Stad op diverse manieren. Het steunpunt Mantelzorg van Humanitas ondersteunt mantelzorgers bij de uitvoering van mantelzorgactiviteiten. Met gebruik van de gratis mantelzorgkaart kunnen mantelzorgers iets leuks doen, even lekker ontspannen of zichzelf verwennen. Als dank en blijk van waardering.

Daarnaast bieden we  een training mindfullness aan voor zwaarbelaste mantelzorgers en start de gemeente binnenkort met een landelijke training voor allochtone vrouwen. Via deze training worden de vrouwen opgeleid om voorlichting te geven over mantelzorg aan hun eigen familie, vrienden en buurtbewoners.

De Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door verschillende organisaties op het gebied van zorg en welzijn, het steunpunt mantelzorg van Humanitas, het WMO-platform en de gemeente Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *