Bomenplant Entente Florale op het Martinikerkhof

groningen-centrum-martinikerkhof-entente florale-boomplanten-16Vanmiddag op woensdag 6 november is  een beuk geplant op het Martinikerkhof. De nieuwe boom is een cadeau van Entente Florale. In september van dit jaar bekroonde de jury van deze organisatie het groenbeleid en -beheer van onze gemeente met de eerste prijs en werd Groningen Groenste Stad van Nederland.

Wethouder Jan Seton en de voorzitter van de Entente Florale planten deze boom, in aanwezigheid van medewerkers van de gemeente die een bijdrage leverden aan het behalen van deze titel.

Het planten van de beuk markeert ook de start van de reis van het bord Entente Florale door onze groene gemeente. Dit bord, waarop staat dat Groningen de winnaar is van deze nationale groencompetitie, reist via bewoners langs groene locaties in onze stad.  De gemeente deelt zo de prijs met bewoners, omdat de Entente Florale-jury nadrukkelijk de inbreng van Stadjers noemt in het het juryrapport. Wethouder Jan Seton geeft het bord Entente Florale als eerste door.

Alle foto’s van de middag: klik hier

Doorgeefbord
De gemeente stuurt het bord een jaar lang op reis door de gemeente. Als eerste ontving vanmiddag mevrouw Anne Siebring het bord. Zij was de winnaar van de milieuvriendelijkste tuin.Het is de bedoeling dat de ontvanger een foto maakt van zichzelf en het bord op diens mooiste, meest bijzondere stukje groen in de gemeente Groningen. Die foto wordt vervolgens gedeeld via een tweet naar @stadsbeheer050 of een e-mail naar [email protected] De reis van het bord is voor iedereen te volgen via groningen.nl/natuur

Groningen groenste stad van Nederland
In september 2013 won de gemeente Groningen de groencompetitie Entente Florale en is nu ‘Groenste stad van Nederland’. In het juryrapport van deze nationale groencompetitie wordt de gemeente Groningen onder meer geprezen om haar ecologisch beheer. Bewoners en gemeente zetten zich met zichtbaar resultaat in voor natuurbeheer. En de gemeente is op de goede weg als het gaat om duurzaamheid. Er wordt gewerkt met stimuleringsprogramma’s gericht op gezondheid, biodiversiteit, watergebruik, energie en schone lucht. De visie ‘samen gezond in Stad’ wordt door de gemeente Groningen bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte waargemaakt. Het volledige juryrapport is te vinden is op groningen.nl/natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *