Excursie om 14:00 uur akker- en weibloemen ACM terrein

Het wordt morgen een stralende dag. Wij grijpen de gelegenheid aan voor een korte excursie over de akker/bloemenwei op het ACM terrein aan de Friesestraatweg (Tuinindestad, maar dan aan de andere kant van het spoor)
groningen-kostverloren-akker- en bloemenweide-7

Wankja Ferguson, die de akker/bloemenwei heeft ontworpen, zal vrijdag 6 sept (start 14.00 u) een uitgebreide toelichting geven. Wat is er te zien (als je beter kijkt); wat gaat er goed, wat moet er nog gebeuren. Natuurlijk kun je ook je vragen kwijt.

In het voorjaar hebben we met een twintigtal mensen de akker ingezaaid. Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd; op het tweede gezicht zal dat anders zijn. Hoewel de ACM-wei nog niet erg op het plaatje van het ontwerp lijkt, is er ondergronds al wel veel gebeurd. Er zijn granen en wilde planten opgekomen. Tegelijkertijd zijn veel oude zaden nog teruggekomen, omdat we niet diep genoeg hebben kunnen ploegen, dit vanwege de toch wel heel stenige ondergrond.  In een volgende fase kunnen we het nodige doen, om de diversiteit te verbeteren. Kortom die akker/bloemenwei is niet in een dag te realiseren, waar dat wellicht de verwachting was. Geeft niets, een kwestie van consequent volhouden en doorgaan op het uitgezette pad. Wankja zal voor het komende jaar wat maaisel verzamelen dat het zaad bevat van wilde planten die nog niet op het terrein zijn gezaaid.

Daarmee kan dan bijvoorbeeld bovenstaande vuurvlinder zich op het terrein voortplanten (mbv schapenzuring). Wankja heeft deze vuurvlinder op 28 augustus al op het terrein gefotografeerd, een zeldzaamheid in Groningen.

Nog geen plannen voor morgenmiddag of flexibel in het omgooien van plannen; grijp dan je kans en kom om 14.00 uur langs (bij Tuinindestad of direct aan de overkant bij de ACM). Het wordt een gedenkwaardige middag, beloofd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *