Paddepoel/Kostverloren steeds groener en duurzamer

groningen-kostverloren-akker- en bloemenweide-9Paddepoel/Kostverloren nemen alvast een voorschot  als het gaat om groen en duurzaamheid. Tijdelijke natuur in de stad op die plekken waar de bestemming nog niet bekend is of door de economische crisis niet gerealiseerd kunnen worden.  Woningbouwcorporatie Lefier was op zoek naar een deskundige voor inrichting van een stuk groen naast het Paddepoelster fietsbruggetje. Niets doen betekent achteruitgang. Een mooie tussenoplossing.

Via TuinindeStad kwam de verbinding tot stand met Wankja Ferguson. Zij maakte het ontwerp  en samen met bewoners uit alle windstreken van de stad, werd vandaag hard gewerkt om het kale grasveld naast de bestaande vijftig vierkante moesbakken, om te toveren tot een stukje Ommeland midden in de stad Groningen. Een plek die in juli augustus een voedingsrijke biotoop zal zijn voor allerhande bijen, vlinders en andere insecten. En het levert een prachtig schouwspel op als de zaadjes zijn ontkiemt en opbloeien. Zet het alvast in de agenda, wat het wordt een plek waar excursie gegeven gaan worden.

Onder de helpers vandaag studenten/jongeren van Frank Ville. Jongeren die enthousiast zijn over de ontwikkelingen om zelfvoorzienend bezig te zijn en bewuster je omgeving willen gebruiken. U ziet, u merkt, steeds meer initiatieven die de goede kant opgaan. Op de site van Wankja Ferguson Vlinder er bij veel natuurnieuws en houdt u TuinindeStad in de gaten over de ontwikkelingen rondom dit gebied. Juli/Augustus staat bij ons in de agenda u middels foto’s verslag te doen van al het natuurschoon wat zich in deze omgeving ontwikkeld.

2 gedachten over “Paddepoel/Kostverloren steeds groener en duurzamer

  1. ik hoop dat de vogels niet te vroeg zijn komen eten want het stikte van de duiven maandag,maar ja dat is de natuur de tijd zal het leren misschien de volgende keer inrollen nog met tien man op rij zaadjes in kleine gaatjes doen heel efficiënt en de vogels komen er minder makkelijk bij verder een compliment voor de brunch gr matthieu @ND DOGS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *