FC Groningen stapt uit veiligheidsdriehoek

FC Groningen is zwaar teleuevenementenrgesteld in de vergunningsvoorwaarden, die aan de club zijn opgelegd voor de play-offwedstrijd tegen FC Twente waardoor directeur Hans Nijland van FC Groningen  uit het overleg stapt met de gemeente, politie en justitie over de veiligheid rond wedstrijden. Nijland is woedend op burgemeester Rehwinkel, laat RTV Noord weten.

FC Groningen mag van politie en gemeente geen volledige vrije kaartverkoop hanteren voor de wedstrijd in Euroborg, donderdag om 18.45 uur.

In de evenementenvergunning, die afgegeven en nodig is om een voetbalwedstrijd te mogen organiseren en spelen, wordt aan FC Groningen een beperking van de kaartverkoop opgelegd. Voor de thuiswedstrijd van donderdagavond mag FC Groningen vanaf morgen (woensdag – red.) maximaal twee kaarten verkopen aan seizoen- en clubkaarthouders en aan inwoners van de drie noordelijke provincies. FC Groningen streeft al een aantal seizoenen naar een onbeperkte kaartverkoop zonder enige restrictie.

Niet alleen FC Groningen wordt beperkingen opgelegd. De supporters van FC Twente mogen Euroborg donderdagavond alleen bezoeken middels een verplichte buscombi. Bij de reguliere competitiewedstrijd in maart van dit jaar kon een gedeelte van de Twente-supporters nog met een autocombi naar Euroborg komen.

Politie en gemeente zijn bij een vrije kaartverkoop bevreesd dat Twente-supporters kaarten kopen voor andere delen in het stadion dan het gastenvak van Euroborg. FC Groningen verwijt de overheidsinstanties een gebrek aan inlevingsvermogen en realiteitszin.

Bron: FC Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *