FC Groningen wint op miraculeuze wijze van FC Den Haag

groningen-europapark-euroborg-fc groningen (1 van 1)FC Groningen haalde zondagmiddag in Den Haag een miraculeuze overwinning (0-1). De ploeg wilde na zes nederlagen op rij deze negatieve reeks ombuigen in een zege, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Sterker nog, het leek een kansloze missie omdat Michael de Leeuw al in de eerste helft met een rode kaart het veld moest verlaten.

Iedereen zat te wachten op een doelpunt van ADO Den Haag, maar die viel niet en een vrije trap van Lindgren trof halverwege de tweede helft wel de roos. Als je ooit van een onverdiende zege kunt spreken dan was het wel deze keer. De Hagenaars waren zo’n tien keer dichtbij een treffer, maar doelman Padt behoedde zijn club met schitterende reddingen voor een achterstand.

Voor de rest was het niet veel soeps wat de Trots van het Noorden liet zien. Aan alles was lange tijd te merken dat het elftal nergens meer voor voetbalde en dat de playoffs nagenoeg buiten bereik waren gekomen. Door de verrassende overwinning is er nu nog een piepklein kansje om het toetje op de valreep nog te bereiken. Volgende week zondag wacht namelijk De Graafschap in eigen huis en dat duel kan zomaar weer drie punten opleveren.

Neemt allemaal niet weg dat de kopstoot van De Leeuw amateuristisch was. Hij reageerde op een knietje van Beugelsdijk, maar daarmee verloor hij wel zijn  zelfbeheersing. Hij dupeerde daarmee ook zijn ploeg die tot de treffer van Lindgren alleen maar verdedigde om het hoofd boven water te houden. Echte kansen kreeg FC Groningen namelijk niet. Een vrije trap van Dorst en eentje van Lindgren – die de drie punten opleverde – waren de enige aanvallende mogelijkheden. ADO Den Haag verprutste veel kansen en dan treedt een aloude voetbalwet in werking: als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant.

De fanatieke groen-witte fans die naar Den Haag waren gereisd, kregen een prachtige beloning. Afgezien van de vrije trap van Lindgren viel er weinig voor hen te genieten maar daar hadden ze na afloop maling aan. De drie punten maakten voor hen alles goed. Aan de reeks verliespartijen was immers een einde gekomen en wie weet wat er in het restant van de competitie nog mogelijk is.

Natuurlijk, de playoffs zijn ook na deze overwinning moeilijk te halen, maar na een volgende zege (zondag in de Euroborg tegen De Graafschap) hoeft het seizoen nog niet als een nachtkaars uit te gaan. En dat was wel het doemscenario waarmee de fans van FC Groningen rekening hielden.

Bron: Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.