Lentekriebels 2016 van start in Groningen

nederland 2016, groningen, de hoogte, start lentekriebels, johan van oldenbarneveldlaan

Vanmiddag een geweldige start van de jaarlijkse schoonmaakactie in de stad Groningen de LenteKriebels aan de Oldenbarneveltlaan in de Groninger wijk De Hoogte.

Ger Bron had goochelaar Nico met zijn kliko uitgenodigd waar het aanwezige publiek zeer van genoten heeft. De truc met de balletjes, de uiteinden van een touwtje en een verscheurd doekje welke zo maar weer een niet verscheurd doekje was. Nico struint graag rond om te zien of er nog wat rommel te vinden is die hij zou kunnen gebruiken. Bij afvalverwerkingsbedrijven… Bij milieuactiviteiten… Op scholen of bibliotheken… Hij is zelfs gesignaleerd in koninklijk gezelschap! Nico ergert zich mateloos aan mensen die alles zomaar weggooien zonder te bedenken wat je allemaal nog voor moois met dat afval zou kunnen doen (“Riesaikele heet dat!”) Met zijn kliko vol rommel (“Mot u dat blikkie kwijt? Gooi hier maar in hoor…”) vermaakt hij iedereen om zich heen. Soms een grote groep mensen tegelijk, maar ook regelmatig individueel. En zo kwam vanmiddag de ene goocheltruc na de andere voorbij, waarbij Nico probeert de omstanders ook nog een beetje op te voeden op afvalgebied en waar zijne excellentie Joost van Keulen ook even aan het werk werd gezet.

Alle foto’s: klik hier

LenteKriebels is de jaarlijkse schoonmaakactie in de gemeente Groningen. De actie waarbij duizenden Groningers hun buurt in de stad opruimen is van 4 tot en met 23 april 2016. Een oude bekende onder de Paddepoelers, Carina Witte, ontving uit handen van de wethouder Joost van Keulen, een afvalverzamelbak met grijpers zodat rondom het gebouw het zwerfvuil regelmatig geruimd kan worden.

Dit jaar doen een een recordaantal deelnemers mee aan Lentekriebels in Groningen. Ruim 4.900 bewoners verdeeld over 124 teams en ongeveer 175 acties hebben zich aangemeld dit jaar, laat Groningen Schoon Dankzij Mij ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *