Fietspaden Park Selwerd onder de aandacht bij GroenLinks

groningen-paddepoel-fietspaden-park selwerd-4Naar aanleiding van de politieke avond bezocht Benni Leemhuis van GroenLinks samen met een aantal bewoners het Park Selwerd. Zoals bij velen bekend hebben wandelaars, en zeker de hondenbezitters, hinder van het toenemende aantal fietsers door het park waarbij bedreigingen niet achterwege blijven.

Geconstateerd is dat borden ontbreken die aangeven dat het een wandelgebied is of onduidelijk zijn. Daarnaast is een oplossing van de aanleg van een extra fietspad/fietsbrug besproken en zijn door de toenemende intensiviteit van de fietsers de veiligheidsaspecten toegelicht. Grote zorg is de oversteek van de Eikenlaan, die recentelijk is opgenomen in de Slimme Fietsroute maar waar geen aandacht is gegeven aan de veiligheid en de ondernemers in Paddepoel nog steeds zeer ontstemd over zijn.

Een nuttige schouw waaruit blijkt dat politiek wel degelijk haar zaken serieus neemt en wat  besproken is mee zal nemen voor de politieke agenda. Samen maken we de stad is niet alleen een slogan van één partij, dat doen we samen.

4 gedachten over “Fietspaden Park Selwerd onder de aandacht bij GroenLinks

 1. Ik zag gisteren een man metingen doen bij het fietspad in het park Selwerd.
  Ik vroeg hem waar dit voor was en hij antwoorde mij dat het ging om een verbreding van enkele meters van het fietspad.
  Wij zouden een ‘slim fietspad’ krijgen.
  Wat mij echter verbaasde was dat hij ook het voetpad moest opmeten in dit kader, dit zou mogelijk opgeofferd worden voor de fietsers.
  Het betreft het voetpad wat langs het sportveldje in het achterste gedeelte van het park ligt.
  Ik hoop dat ik als veelvuldig gebruiker van dit voetpad er straks nog wel veilig kan wandelen, zonder door een of andere fietser van de sokken te worden gereden.

 2. Zinloze geld verkwisting. De verkeersborden geven duidelijk aan welk pad voet- of fietspad is, maakt niet uit van welke kant je komt. Het enige wat helpt is boetes uitdelen. Het maakt ook niet uit waar je je in de stad bevind want op elk trottoir word je door fietsers uit je schoenen gereden.

 3. strepen op het fietspad om scheiding aan te geven zou ook helpen

  en een tunneltje of brug voor voetgangers die tijdens de zernikespits moeten oversteken

  groeten piet fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *