Gemeente Groningen geeft curatoren TSN week de tijd

actualiteitendebat zorg -55Het college van de gemeente Groningen wacht nog een week het resultaat af van de overname van het failliete TSN Begeleiding. Volgens wethouder Ton Schroor is dat het beste voor alle partijen liet hij de gemeenteraad vanmiddag weten in het actualiteitendebat. Het actualiteitendebat was aangevraagd door Jimmy Dijk van de SP en Marjet Woldhuis van de fractie Woldhuis.De raad had voldoende vertrouwen in de wethouder die, als de curatoren niet met een overnamekandidaat komen, aangaf dat dan de gemeente de regie hierin gaat nemen en cliënten zal helpen bij een overstap naar een van de andere aanbieders. Hoe dan ook krijgen cliënten ook na 25 april ondersteuning, garandeerde Schroor, ook als dat de gemeente geld kost. TSN Begeleiding is voor het leveren van ondersteuning afhankelijk van TSN Thuiszorg, waarvan de dienstverlening op 25 april eindigt.

Alle foto’s: klik hier 

Het was een druk bezochte vergadering. De partijen die het debat hadden aangevraagd wilden dat het contract direct werd opgezegd.

SP en Woldhuis kregen geen bijval van hun collega-raadsleden. De VVD waarschuwde de SP om uit te kijken met stoerdoenerij daar hebben cliënten en werknemers niets aan.

Jouwstad maakte de volgende opname:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *