Gemeenteraad praat met sportclubs over toekomst sport in Stad

sportpark de parrel (1 van 1)Openbare “expertmeeting” over sport op donderdag 22 januari

Waar moet het met de sport in de stad Groningen naartoe? Wat zijn de problemen waar de Groningse sportverenigingen mee worstelen? En hoe worden de clubs serieuze gesprekspartners voor de gemeente? Dat zijn vragen die donderdagavond 22 januari in het stadhuis aan de orde komen tijdens een zogeheten “expertmeeting” van de Groningse gemeenteraad over sport.

Sport is een belangrijk politiek thema in de gemeenteraad. De raad wil de bijeenkomst gebruiken om een goed beeld van de sport in de stad te krijgen. Wat is de problematiek van de sportverenigingen in Groningen? En wat is hun visie op sport en het sportbeleid van de gemeente? Vertegenwoordigers van sportverenigingen in de stad gaan op deze vragen in. Ze betrekken hierbij onderwerpen als het accommodatiebeheer, de financiering van de sport, de relatie met de gemeente en de rol van sportclubs in de wijken.

Sportkoepel
Voor de bijeenkomst is de sport in Groningen opgedeeld in zeven sportcluster: ijssporten, zaalsporten, vechtsporten, voetbal, veldsporten, zwemmen en tennis. Per cluster komen twee sprekers uit de Groningse sportwereld aan het woord. Na elke bijdrage krijgen de raadsleden en ook Stadjers op de tribune gelegenheid te reageren. De voorzitter van de raadscommissie Onderwijs &Welzijn Anne Kuik zit de bijeenkomst voor. Bij de organisatie van deze expertmeeting heeft de gemeenteraad nauw samengewerkt met de Groningse Sportkoepel.

Live
De expertmeeting over sport is openbaar en dus voor geïnteresseerde Stadjers vrij toegankelijk. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de nieuwe raadzaal van het stadhuis. Via de website van de gemeenteraad www.groningen.nl/gemeenteraad is de bijeenkomst ook thuis online live te volgen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *