Groningen 70 jaar bevrijd in Noordelijk Scheepvaartmuseum

groningen-centrum-brugstraat-noordelijk scheepvaartsmuseum-expositie groningen 70 jaar bevrijd-6Vanmorgen, 8 april, werden we ontvangen door Marlies Schipperheijn van het Noorderlijk Scheepsvaartmuseum in de Brugstraat in Groningen met een perspreview van de tentoonstelling “Groningen 70 jaar bevrijd”.

Gastconservator Joël Stoppels, eigenaar Battlefield Tours en Frank von Hebel, journalist bij het Dagblad van het Noorden en auteur van het boek Mijn bevrijding namen ons mee naar de tentoonstelling over de bevrijding van Groningen.

Frank von Hebel presenteerde vanmorgen zijn eerste exemplaar van zijn boek “Mijn bevrijding” waarin hij verhalen beschrijft van Groningers die vertellen over hun bevrijding. Het boek is vanaf medio april verkrijgbaar en wordt uitgegeven door Friese pers Boekerij/Noordboek.

Een aangrijpende tentoonstelling “Groningen 70 jaar bevrijd” verteld het verhaal van de spannende bevrijdingsdagen op 13 t/m 16 april 1945 en tevens met filmbeelden de impact van deze strijd voor de vrijheid weergeeft die het op de stad en haar bewoners gehad heeft.

Alle foto’s van de expositie en ontvangst bevrijders Groningen: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *