Groningen biedt extra ruimte voor startersleningen

woningenExtra ruimte voor startersleningen

De gemeente Groningen kan nog zo’n 30 startersleningen aanbieden aan beginnende woningkopers. Dat is mogelijk met de extra ruimte die de rijksoverheid heeft gecreëeerd, door startersleningen voor de helft te financieren.

Van de ruim 50 aanvragen zijn inmiddels 33 leningen toegekend met deze rijksbijdrage.

Voor wie voor het eerst een woning wil kopen, maar de financiering net niet rond krijgt, is de starterslening een uitkomst. Voor de leningen die de gemeente Groningen begin dit jaar weer beschikbaar stelde zijn dus ruim 50 aanvragen ingediend. Ook voor de specifieke leningen voor huizen in Meerstad groeit de belangstelling nu daar meer projecten aangeboden worden die binnen het bereik van starters liggen.

Buiten Meerstad gaat het vooral om leningen voor bestaande woningen met een prijsniveau van rond de 130 duizend euro. Echte starterswoningen die belangrijk zijn voor de lokale vraag en de doorstroming op de woningmarkt.   

Een starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van de woning en het bedrag dat de aspirant-koper maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De lening is de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Bij voldoende inkomsten start daarna de terugbetaling.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de afdeling Beleid & Programmering van de gemeente Groningen, telefoon 050 367 8185/8190 of met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeentes (SVn) telefoon 033 2539436, dat de regeling namens de gemeente uitvoert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *