Groningen in actie voor TTIP-vrije gemeente

groningen-centrum-grote markt-ttip demonstratie-1Vandaag, 30 september,  een paard van Troije op de Grote Markt als protest tegen het TTIP-verdrag (Transatlantic Trade and Investment Partnership).

Sinds het begin van de gesprekken tussen de EU en de VS hebben de Europese linkse fractie zich verzet tegen het volgens hun ondemocratische proces. “TTIP dient het grote geld, niet de mensen. Europa heeft beschermende regelgeving om haar bevolking te beschermen tegen grote bedrijven. Door TTIP kunnen deze multinationals via een speciale rechtbank overheden aanklagen als zij door deze regels minder winst maken. Een directe aanval op onze democratie.

Vanavond tijdens de raadsvergadering dienen de Partij voor de Dieren en de SP een motie in over de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), het handelsverdrag waarover de Europese Unie en de Verenigde Staten onderhandelen. Op de vraag van de FNV Groningen om van Groningen een TTIP-vrije gemeente te maken heeft het college eerder geantwoord dat het “te vroeg en nog niet nodig is” een standpunt tegen TTIP in te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *