Groningen moet helpende hand bieden aan I.S. vluchtelingen

COA Ter Apel tenten-0352Ook de gemeente Groningen moet haar maatschappelijke en humanitaire verantwoordelijkheid nemen en op zoek gaan naar ruimte om de recente toestroom van vluchtelingen op te vangen, zo vindt het CDA in Groningen. De toenemende terreur van I.S. in het Midden-Oosten zorgt ervoor dat de druk op de reguliere opvang hoog is. Deze zomer kwamen er per maand zo’n 2800 vluchtelingen ons land binnen, meer dan de helft daarvan uit Syrië.

groningen-centrum-turfsingel-herdenkingstocht-4Staatssecretaris Teeven spreekt over een acute noodzaak voor meer opvangplekken en roept dan ook gemeenten op hiervoor de mogelijkheden te onderzoeken. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft door de toenemende druk op de opvang haar ondergrens verlaagd naar 200 plaatsen.

In Groningen staan diverse gebouwen leeg die geschikt zijn, of geschikt gemaakt zouden kunnen worden, voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen. Bij dit soort zaken is het belangrijk om te denken in mogelijkheden en een helpende hand te bieden aan hen die dat nodig hebben, aldus fractievoorzitter René Bolle.

Onder andere de gemeenten Stadskanaal en Hoogeveen hebben al gehoor gegeven aan de oproep van de staatssecretaris. Het CDA roept het college op om in contact te treden met het COA en de mogelijkheden te onderzoeken om binnen de gemeentegrenzen ruimte te bieden aan vluchtelingen.

Foto’s: Siebrand Wiegman/FocusGroningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *