Groningen moet stoppen met Bed, Bad en Brood

‘’De gemeente Groningen moet per direct ophouden met aanbieden van Bed Bad en Brood aan uitgeprocedeerde asielzoekers.’’ Dat stelt Reender Reenders, voorzitter van de JOVD Groningen. Het is belangrijk dat Groningen en Nederland een veilige haven zijn voor alle vluchtelingen. Juist om die reden is het belangrijk dat personen van wie door de rechter is vastgesteld dat ze geen vluchteling zijn zo snel mogelijk terugkeren naar hun land van herkomst, aldus de JOVD.

De JOVD stelt dat het grootste gedeelte van de groep die gebruik maken van de bed bad en brood-voorziening afkomstig zijn van landen die niet meewerken aan gedwongen uitzettingen. Dit betekent dat zij alleen terug kunnen wanneer zij vrijwillig terugkeren. Het aanbieden van sociale voorzieningen aan deze groep, die bij elkaar Groningen 3 miljoen euro kosten, werkt deze vrijwillige terugkeer tegen, vinden zij.

Om er voor te zorgen dat we in Nederland genoeg geld en draagvlak houden om alle vluchtelingen op te vangen is het belangrijk dat uitgeprocedeerde asielzoekers zo snel mogelijk terugkeren naar hun land van herkomst, vindt de JOVD.

Reender Reenders: “De gemeente Groningen moet stoppen met het dwarsbomen van het Nederlandse immigratiebeleid zodat Groningen en Nederland een veilige haven kunnen blijven voor alle vluchtelingen.”
Foto: Jan Hendrik van der Veen

2 gedachten over “Groningen moet stoppen met Bed, Bad en Brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *