Groningen Onderwijsstad Nederland 2014-2015

KnipselGroningen mag zich een heel jaar dé Onderwijsstad van Nederland noemen. Dat maakte Aat Sliedrecht van de Stichting Nationale Onderwijsweek zojuist via een videoboodschap* in de gemeenteraadsvergadering bekend. Groningen heeft de Commissie van Toetsing van de Nationale Onderwijsweek met name overtuigd door te laten zien hoe intensief en structureel Stad en onderwijspartijen samen werken aan de ontwikkeling van het onderwijs.

Onderwijswethouder Ton Schroor is trots op het gezamenlijke resultaat: “Dit is een hele mooie erkenning voor onze inspanningen van het afgelopen jaar. Samen met alle onderwijspartners hebben we actief de krachten gebundeld om te investeren in goed onderwijs voor onze jeugd. Ik vind het geweldig dat dit ook landelijk gezien wordt.”

Groningen volgt Almere, en daarvoor Breda, op als Onderwijsstad. Tijdens het onderwijscongres op 10 maart in Almere krijgt Groningen officieel het stokje overgedragen als Onderwijsstad van het jaar 2014/2015.

*De videoboodschap van voorzitter Aat Sliedrecht van de Stichting Nationale Onderwijsweek is te bekijken via de website van de gemeente Groningen: www.gemeente.groningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *