Moskee park Selwerd mag gebouwd worden

moskeeDe bouw van een nieuwe moskee voor Stichting Islamitische Centrum Groningen in park Selwerd kan definitief door. Een meerderheid van de raad ziet geen reden een blokkade op te werpen.De raad was niet gevoelig voor een oproep van de wijkraad Paddepoel die de bouwplannen voor de moskee te ambitieus vinden en wijzen op de ecologische waarden van het park.

Met betrekking tot het mobiliteitsplan rondom de moskee wordt binnenkort een convenant ondertekend tussen gemeente Groningen, moskeebestuur en de wijkraden Paddepoel en Selwerd.

8 gedachten over “Moskee park Selwerd mag gebouwd worden

 1. Alle lof zij aan Allah.

  Zo kunnen wij zien dat degene die eerlijk is, oprecht is, openheid toont en respect naar een ander de kans krijgt om de doelen waar te maken.

  Wij hopen dat een ieder die vragen heeft, opmerkingen of anders contact opneemt met de Moskee. Wij staan open voor ieder zijn of haar mening mits deze is gebouwd op argumenten en op een gepaste wijze zal worden geuit.

  Laat het onderwerp de bouw van de Moskee zijn en zorg niet dat de Islam zal worden besproken. Het gaat tenslotte om een gebouw en niet wat de functies van dit zullen worden en al zijn.

 2. Maar waarom midden in een woonwijk, de stadskerk aan de friesestraatweg heeft ook een perfect onderkomen, goed bereikbaar en parkeer gelegenheid genoeg.
  Een kerk of moskee hoeft niet meer midden in een wijk, iedereen kan tegenwoordig met goed vervoer overal komen en buiten een woonwijk heeft niemand hinder van elkaar.
  Als er dan toch gebouwd moet worden, waarom dan niet direct op een goede en moderne plek in groningen, want ook al het bouwverkeer moet door de wijk met alle hinder en gevaar die daar bij komt kijken.

 3. Omdat wij niet zullen verhuizen.
  De openheid naar de bewoners groeit, het contact verbeterd en wij zullen de rol als wijkfunctie

  U gaat er vanuit dat de reden waarom de Moskee in het park staat is, dat het gebouw dan goed te bereiken is. Dit is niet het geval.

  Gevaar is overal. Met alle respect! Wij doen ons uiterste best om problemen tegen te gaan of hinder tegen te gaan!

 4. Het zou ook fijn zijn dat de bezoekers zich eens aan de verkeersregels houden.
  Afremmen bij kruisingen is er niet bij, als er iemand van rechts komt loopt die het risico te pletter gereden te worden .
  De voet van het gaspedaal , die 30 km. zone telt voor IEDEREEN ook voor gasten en ook ’s avonds en ’s nachts!
  Niet meer in bochten of dubbel parkeren, wat ondanks de beloftes van het moskeebestuur gebeurt dat nog steeds.
  En ik vrees dat met een toename van moskeebezoekers, want er zijn immers 465 gebedsplaatsen gepland in het nieuwe gebouw terwijl er nu maar 300/350 gebedsplaatsen zijn, de verkeersellende toeneemt.
  En waarom geen nieuwe locatie Jeffrey?
  De Turkse moslims waren toch ook niet zo kinderachtig, die zijn ook naar een andere locatie gegaan.

 5. Het moge duidelijk zijn dat de moskeemensen geen enkel respect hebben voor hun omgeving. Zij vinden zichzelf zoveel belangrijker dan de wijkbewoners die hun park willen behouden en nog erger de gemeente gaat erin mee dus. Gelukkig is het bijna 19-03! Verder wens ik geen enkele energie meer te verspillen aan de (met narcistische trekjes overgoten) moskeegangers.

 6. Jannie, Jannie, Jannie..

  Sinds wanneer rijden wij harder dan 30km?
  Ik herinner mij in 5 jaar tijd misschien 5 incidenten (hard rijders).

  Wat een negativiteit.
  Oké, als u het zo wilt spelen prima.
  Wij als Moslims blijven rustig, hebben GEDULD (wat velen uit de buurt mogen leren) en hebben het juiste gedrag en wat bedoel ik daarmee? Dat wij naar het bestuur toe zouden lopen in plaats van zeuren op het internet.

  Wij roepen elke vrijdag op om te letten op het parkeren. Het kan dat het een keer of 2 voorkomt, maar goed.. dat is niet alleen bij de Moskee zo. Daarnaast doet het bestuur dit zelf niet, dus u hoeft het moskeebestuur dan ook niet te noemen.

  Over de groei ga ik niet eens meer beginnen, want dit is al 10x ontkracht.
  Ik zou zeggen, lees hoe de Islam ontstaan en is en u zult zien dat de eerste openbaring van de Qur’an begon met: ”IQRA..” oftewel: ”LEES”

  Wij zijn een brug tussen twee wijken en willen onze functies op een juiste manier bekleden. In het verleden is dit niet goed gegaan en nu pakken wij dit anders aan.

  Oh, komt u a.s. vrijdag een kop koffie drinken in de Moskee of gaat u op deze manier verder?

  Ter informatie: Wij hebben de omgevingsvergunning, dus men kan schreeuwen wat hij/zij wil.. wij gaan bouwen.

 7. Naar het bestuur beste Jeffrey ben ik de laatste twintig jaar al vaak genoeg naar toegegaan en verzocht iets te doen aan deze vorm van overlast.
  In die afgelopen twintig jaar dat ik hier nabij de moskee woon, werd mij vaak beterschap beloofd maar zich aan de beloftes houden, ho maar.
  Dan verlies je het vertrouwen.
  Jullie voorgangers hebben het vertrouwen van de buurtbewoners dusdanig geschaad dat voordat jullie dat vertrouwen terug kunnen winnen er een klein wonder moet gebeuren.

  Dat hardrijden gebeurd eerder vijf keer per week dan vijf keer in een keer in de vijf jaar en ja, het zijn meestal moskeebezoekers die vaak ’s avonds even extra het gaspedaal intrappen en het moskee bestuur is voor ons buurtbewoners het aanspreekpunt waar wij met dit soort klachten terecht kunnen.

  Ik schuw het ook niet om naar het bestuur te gaan, maar met de ervaringen die ik heb opgedaan met de vorige besturen is mijn vertrouwen dusdanig geschaad, dat ik niet meer geloof in de beloftes die gedaan worden.

  Wanneer hebben jullie dan een omgevingsvergunning gekregen, want ik heb het nog steeds niet op het internet bij de omgevingsvergunningen zien staan?
  Hebben jullie dan al een datum o.i.d.?

  En de groei tien keer ontkracht, bevestigd zul je bedoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *