Sociale inpassing dilemma voor nieuwbouw jongerenflat Zonnelaan

paddepoel-zonnelaan-jongerenflat-1Gisteravond kwam het jongerenflat aan de Zonnelaan 10 ter sprake tijdens de gemeenteraadsvergadering. Een jongerenflat waar 284 wooneenheden wordt gebouwd om het tekort aan jongeren huisvesting op te lossen en de druk op kamerverhuur van gezinswoningen in de wijk(en) moet ontlasten en past binnen de wijkvisie van Paddepoel.

De enige partij, de Christen Unie, was tegen. Geen flat voor een flat en begrijpelijk dat de buurt vreest voor geluidshinder.

Sociale inpassing

D66, bij monde van Paul de Rook, was de enige die de spijker op zijn kop sloeg. Wat vergeten wordt bij ruimtelijke inpassing wordt de aandacht voor de sociale aandacht vergeten en hij vindt, net als de wethouder Roeland van der Schaaf, dat de nieuwe raad  discussie moet gaan voeren op welke wijze de sociale inpassing plaats kan vinden.
Vanuit de wijk Paddepoel kunnen we dit standpunt onderschrijven. Bij de grote toename aan jongeren blijven andere facilitaire ontwikkelingen achter.

Huismeester

In plaats van individuele balkons krijgen de wooneenheden een gezamenlijk dakterras, vooral aan de kant van de Zonnelaan. Voorts komt er een huismeester die toezicht houdt op de wijze van wonen, aldus de wethouder.

Groenvoorziening

Er worden nogal wat bomen gekapt die niet gecompenseerd kunnen worden op de bouwlocatie. Wethouder Roeland van der Schaaf zegde toe in overleg te gaan met wethouder Jan Seton, om te bezien of er alternatieven zijn om het groen in de wijk te compenseren.

4 gedachten over “Sociale inpassing dilemma voor nieuwbouw jongerenflat Zonnelaan

    • Beste Henk, de gemeente heeft last van een extreme vorm van groenallergie. Daarom word er in het Selwerder park ook nieuwbouw gepleegd. De groene zone langs het Reitdiep moest volgebouwd, de Vensterschool met woningen in het groen tussen de Eikenlaan en de Wilgenlaan. Het prachtige Reitdiep en zo zijn er nog een paar. Misschien willen ze ook wel niet geconfronteerd worden met leegstand want leeg = gefaald hebben.

    • Henk, de woningbouwcorporaties hebben momenteel geen geld om jongerenflats te bouwen. Het terrein op de J&J locatie is jaren geleden door een commerciële ontwikkelaar gekocht. Er zouden eerst 85 luxe appartementen, commerciële ruimtes en een parkeerdek komen. De markt voor luxe appartementen is ingestort. De ontwikkelaar zit er nu mee inzijn maag en de gemeente wil graag jongerenflats bouwen. Daarom nu deze flat met meer dan drie keer zoveel appartementen en slechts 22 parkeerplaatsen. Ruis.

  1. Hallo.wie stopt er nu studenten in nieuwbouw .studenten kennende breken straks de boel weer af ga maar eens kijken in studenten huizen .ik snap niet waar ze mee bezig zijn .en dan kunnen ze wel toezicht plaatsen ?maar dat gaat niks helpen. Hoe wil 1iemand daar zo’n grote flat in de gaten houden .en als ze de boek van binnen afbreken ,en er een vies zooitje van maken .had een flat voor gewone huurders geplaatst .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *