Groningers al weken zonder thuiszorg

mensen - thuiszorg-1Zo’n honderdvijftig Stadjers zitten al weken zonder thuiszorg en komende week worden het mogelijk nog meer. Dat liet wethouder Ton Schroor de raad weten voor aanvang van het spoeddebat vanmiddag welke was aangevraagd door de SP en de Stadspartij. Wethouder Ton Schroor moest via de FNV en de media vernemen dat honderden mensen in Groningen zonder zorg zouden zitten. ,,Dat rijmde niet met onze informatie. Daarom heb ik TSN gebeld en wat ik hoorde was toch wel ontluisterend.” TSN blijft volgens de wethouder zwaar in gebreke. ,,We gaan met ze in gesprek en kijken wat we juridisch kunnen.”

groningen-politiek-personen-ton schroor-1Dat meldde wethouder Ton Schroor woensdagmiddag  in het spoeddebat dat was aangevraagd door de SP en de Stadspartij. Ton Schroor had begin december bij het debat over de surseance van betaling nog gesteld dat niemand in de problemen  zou komen door de problemen bij TSN. De gemeente gaat op zoek naar een oplossing. Het Stadsbestuur is overvallen door de problemen hoewel diverse partijen al lieten weten  dat er problemen zouden ontstaan.

 

De wethouder laat weten met TSN in gesprek te gaan en te kijken wat de gemeente hier juridisch kan tegen doen.

groningen instellingen tsn thuiszorg (1 van 1)

De gemeente neemt de regie over en dat betekent dat de 150 mensen die nu geen zorg krijgen en de mensen waarvan dit te verwachten is, een telefoontje van de gemeente Groningen kunnen verwachten om zodoende de zorg te kunnen garanderen, immers er staan negenentwintig zorgpartijen klaar e.e.a. over te nemen mocht TSN in gebreke blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *