Hanzehogeschool Groningen verdubbelt energiebesparing

steden nederland, gronngen, zernikeDe Hanzehogeschool Groningen is van plan om van 2017-2020 meer energie besparen dan ze eerder plande in het Energie Efficiency Plan. In dit plan kwam de hogeschool overeen met de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) dat er jaarlijks 2% energie zou worden bespaard, maar de bedoeling is om hier nu het dubbele, namelijk 4% van te maken.

Om energie te besparen heeft de hogeschool nieuwe maatregelen bedacht, waardoor de besparing uitkomt op 11.97% in vier jaar. Dit is 4% meer dan de eerdere afspraken met het RVO. Deze ambitie pas goed bij de plannen van de Hanze om in 2020 een voorbeeld-hogeschool te zijn op het gebied van duurzaamheid.

Wat zijn de plannen op het gebied van energiebesparing?

  1. Er worden zonnepanelen geplaatst op het dak en op het terrein van het EnTranCe, het Energie Transition Centre van de hogeschool.
  2. De locaties BrugsmaBorg, Van DoorenVeste en Marie Kamphuisborg worden aangesloten op geothermie. Dat betekent dat deze gebouwen niet meer door cv-ketels worden verwarmd, maar door aardwarmte.
  3. Op de locatie Wiebenga aan het Eyssoniusplein wordt het bestaande glas in de hoge gevel vervangen door isolatieglas.
  4. Er wordt intensief samengewerkt met EnTranCe om samen met studenten en medewerkers verdere verduurzaming van de hogeschool te onderzoeken en te implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *