Hardnekkige drugsoverlast Bedumweg weer aangepakt

actie-bedummerweg-1Bij een vervolgactie in de aanpak van drugsoverlast in de Bedumerweg hield de politie dinsdagmiddag zeven verdachten aan. De politie nam drugs, geld en vier gestolen fietsen in beslag.

Na de actie vorige week, waarbij de politie op de Bedumerweg zeven personen aanhield op verdenking van het bezit van- en de handel in drugs, kreeg deze aanpak dinsdagmiddag een vervolg.

Nadat agenten constateerden dat er op straat, en dan in het bijzonder voor een bepaald horecabedrijf, meerdere keren activiteiten plaats vonden die duidden op het dealen van drugs, greep de politie aan het eind van de middag in.

Op straat en in het bewuste pand zijn zeven personen aangehouden, waaronder de 53-jarige eigenaar en 37-jarige uitbaatster van het bedrijf. Drie verdachten (drugsgebruikers) zijn na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. De eigenaar en uitbaatster evenals een 18-jarige man uit Assen en een 28-jarige man uit Groningen zijn op verdenking van drugshandel ingesloten.

De politie doorzocht het bedrijf en een woning van één van de verdachten aan de Bedumerweg. In totaal nam de politie enkele tientallen bolletjes heroïne en cocaïne en een twintigtal XTC pillen in beslag. Daarnaast ook een paar honderd euro en vier van diefstal afkomstige fietsen.

De politie blijft ook de komende tijd de drugsoverlast in dit gebied aanpakken. Daarbij wordt o.a. ook in samenspraak met de gemeente gekeken naar mogelijke vervolgstappen.

Bron en foto: Politie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *