Hoe breng je Kindermishandeling onder de aandacht in Groningen

week-tegen-kindermishandeling-2979Met een aantal sociaal bewogen en bevlogen jongere creatievelingen (muzikanten, schrijvers/dichters, beeldend kunstenaars, filmers, fotografen, ontwerpers e.d.) werd er vanmiddag in het Grand Theatre een snelkookpansessie gehouden, waarin nagedacht werd over een manier om het thema Kindermishandeling op een verfrissende manier in Groningen onder de aandacht te brengen.

Zij krijgen de opdracht van wethouder Gijsbertsen om voorstellen te ontwikkelen voor een publiekscampagne tegen Kindermishandeling, met als doel bewustwording en kennis van signalen van kindermishandeling bij burgers en het besef dat iedereen kan bijdragen aan het veilig opgroeien van de kinderen in onze stad. De uitslag van de voorstellen wordt over twee weken verwacht.

Waarom een Week tegen Kindermishandeling?
Met de Week tegen Kindermishandeling vraagt de Taskforce aandacht voor het thema kindermishandeling. En dat is hard nodig! In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Veel te veel natuurlijk!

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *