Familiebedrijf Frans Muller Benelux BV nu Hofleverancier

Vanmiddag, vrijdag 12 april 2024 reikte Commissaris van de Koning René Paas in aanwezigheid van burgemeester Koen Schuiling, het predicaat Hofleverancier uit aan Rutger Muller, directeur van deze groothandel in leer en accessoires ter gelegenheid van hun 125-jarig bestaan. Na het uitreiken van het predicaat Hofleverancier onthulde burgemeester Schuiling het schild behorende bij het predicaat Hofleverancier.

De firma J. Muller werd in 1853 opgericht als een lokale schoenmaker en is later uitgegroeid tot een internationale distributeur van schoenverzorging, inlegzolen en schoenaccessoires met toonaangevende merken en private label producties. Naast het hoofdkantoor in Groningen zijn er nog verkoopkantoren in Nieuwegein en Brussel.

Er is geen direct bewijs gevonden van de oprichting in 1853. Wel is er bewijs gevonden dat er een vennootschap onder de naam firma J. Muller in 1897 is opgericht. Daarom wordt van dit jaartal uitgegaan en wordt het 125-jarig bestaan gevierd.

Het bedrijf is actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen op gebied van verduurzaming, energiegebruik en personeelsbeleid. Vorig jaar namen ze deel aan Green Friday en ze zijn eigenaar van een aantal bomen in het Koploperbos.

Het Predicaat Hofleverancier wordt toegekend aan bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25 jaar) bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn. Commissaris van de Koning reikt het predicaat uit.

De feestelijkheden vonden plaats in Forum Groningen.

 

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *