Natuur- en Duurzaamheid Educatie Groningen wint Gouden Wortel 2024

Carine Bloemhoff (wethouder Onderwijs) nam vandaag, vrijdag 12 april 2024, de Gouden Wortel in ontvangst. Dit beeldje werdt namens de jury uitgereikt door Arjan Klopstra, projectleider van de Alliantie Schooltuinen.

Medewerkers van de afdeling Natuur- en Duurzaamheid Educatie (NDE) van de gemeente Groningen hebben een vlog ingestuurd om kans te maken op dit mooie beeldje. De vlog viel bij de jury in de smaak, dus NDE heeft de prijs gewonnen!

De gemeente Groningen heeft vier schooltuincomplexen in de stad: in Beijum, Helpman, Paddepoel en op Westpark. Medewerkers van NDE geven hier natuurlessen aan leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Leerlingen van groep 6 komen wekelijks naar de schooltuin. Zij gaan dan op hun eigen tuintje aan de slag. Zaaien, poten, planten… schoffelen, scheppen en water geven: tijdens het wekelijks tuinieren leren zij wat er allemaal komt kijken bij het laten groeien van hun eigen sla, wortels, radijsjes, aardappelen, uien en fleurige bloemen.

In de vlog volg je meester Sjoerd tijdens een dag op schooltuin Paddepoel en zie je beelden van de andere drie schooltuinen. Ook gaat meester Sjoerd met wethouder Carine Bloemhoff in gesprek. Zij benadrukt het belang van schooltuinieren. Met deze vlog hoopt NDE andere gemeenten te inspireren om deze vorm van onderwijs ook te gaan ondersteunen. Want schooltuinieren is hartstikke leuk en leerzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *