Huisjesmelker van het Jaar verkiezing

 Vandaag 6 oktober geeft ROOD, jong in de SP het startsein voor de “Huisjesmelker van het Jaar”-verkiezing. De ROOD jongeren verhuren een peperdure mobiele studentenwoning op het Academieplein. Studenten en andere jongeren kunnen ter plaatse hun huisbaas nomineren voor de titel “Huisjesmelker van het Jaar”, als ze vinden dat ze slecht behandeld worden door hun huisbaas of een te hoge huur betalen.

Aanleiding voor de jaarlijkse verkiezing is het feit dat veel huisbazen misbruik maken van de huidige woningnood onder jongeren. ROOD-contactpersoon Sara van de Par: “Huisbazen maken zich schuldig aan wanpraktijken zoals achterstallig onderhoud, wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties.” De ROOD-campagne tegen de woningnood wordt door het hele land in bijna elke grote stad onder jongeren gevoerd. Nomineren kan ook via de website: rood.groningen.sp.nl

De landelijk verkozen huisjesmelker van 2014 was de Groningse Jan Lubbers die zijn huurders in levensgevaar bracht door een oude afgekeurde CV-ketel niet te vervangen. Ook worden er vaak veel te hoge huren gevraagd voor veel te slecht onderhouden kamers. “Dankzij het landelijke woningtekort van 30.000 kamers hebben huurbazen vrij spel. De woningnood kan worden opgelost door bijvoorbeeld leegstaande kantoorruimte om te bouwen tot jongerenhuisvesting,” aldus van de Par.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *