Internationale studenten eten bij Stadjers thuis

groningen groeit buitenlandse studenten-1Op 21 en 22 november – tegelijk met Lets Gro – maakt de nieuwe lichting internationale studenten via het evenement Experience Groningen op een bijzondere manier kennis met de stad en de provincie. Hoogtepunt wordt Meet&Eat, waarbij de studenten gezellig mee-eten bij Stadjers thuis.

Experience Groningen wil 500 kersverse buitenlandse studenten op een onalledaagse manier Groningen laten ontdekken. En hoe kan dat beter dan via de Stadjers zelf? Het onderdeel Meet&Eat laat de studenten mee-eten bij stadsbewoners thuis. Veel Stadjers hebben zich hier al voor opgegeven, maar er is nog voldoende ruimte voor nieuwe gastheren- en vrouwen. Niet alleen stadsbewoners zijn van harte welkom bij Meet&Eat, maar bijvoorbeeld ook wijkcentra, bewonersverenigingen en zorginstellingen.

Groninger maal
Deelnemers mogen koken wat ze willen. Al is Hollandse pot of een echt Groninger maal wel extra leuk. Voor boodschappengeld wordt gezorgd. Meet&Eat biedt nieuwkomers de kans om via de verhalen van Stadjers, bijvoorbeeld over hun werk of leven in Groningen, de stad beter te leren kennen. Anderzijds maken Stadjers kennis met de nieuwste bewoners van de stad, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Opgeven voor Meet&Eat kan via ‘sign up’ op www.experiencegroningen.com.

Uniek evenement
Internationale studenten zijn een sterk groeiende groep in Groningen. Jaarlijks vinden nu al zo’n 2.500 nieuwe buitenlandse studenten, afkomstig uit landen als Engeland, Duitsland en China, hun weg naar Hanzehogeschool of Rijksuniversiteit Groningen. Met Experience Groningen krijgen deze studenten nu hun eigen kennismakingsprogramma voor de stad en provincie. Groningen loopt hiermee landelijk voorop.

Internationale studenten leren de wereld buiten de RuG en de Hanzehogeschool nog onvoldoende kennen. Ze weten de weg naar voorzieningen als de Stadsschouwburg en de Euroborg niet goed te vinden en hebben moeite met het regelen van stageplekken in het Groninger bedrijfsleven. Met Experience Groningen, opgezet en uitgevoerd door (internationale) studenten, willen de gemeente en de provincie Groningen hier actief iets aan doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *