Inwoner Ten Post in hongerstaking vanwege aardbevingsellende

Dhani Hoekstra uit Ten Post zit in de stoel in de tuin naast het verkoopbord. Dhani is vanmorgen om 9 uur in hongerstaking gegaan om aandacht te vragen voor de schrijnende gevallen in de schadeafhandelingen vanwege aardbevingen in Groningen. Hij probeert het zo lang mogelijk vol te houden en wordt hierin begeleid. Hij gaat door en hoopt landelijke aandacht van de politiek te krijgen voor de problematiek en met hun in gesprek te gaan voor de gezinnen die tussen wal en schip vallen.

Het huis van de familie Hoekstra telt zoveel scheuren dat met tellen hiervan is gestopt, immers het heeft geen zin. Het stel zit ziek thuis door de stress en moeten het huis verkopen omdat de hypotheek niet meer is op te brengen en de waarde van het huis zeker de helft van de hypotheek waard is. Hij wil een betere compensatie voor de slachtoffers die getroffen zijn door de aardbeving en de gevolgen hiervan.

Jan Holtman steunt de hongerstaker in Ten Post. Jan Holtman ondernam ging in hongerstaking bij Centrum Veilig Wonen in Appingedam

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *