Je kind veilig op pad actie van start

mensen-1Verkeersveiligheidsorganisaties in de provincie Groningen willen via de actie ‘Je kind veilig op pad’ ouders stimuleren om hun kinderen lopend of op de fiets naar school te laten gaan. Voor deze actie hebben zij de website www.jekindveiligoppad.nl en een Facebookpagina met allerlei tips gelanceerd. Volgers van de Facebookpagina maken kans op een gratis kinderfeestje.

Onderzoek

Uit een onderzoek van de Taskforce Kinderveiligheid van afgelopen maand blijkt dat 73 procent van de ouders hun kinderen niet goed in de auto vervoert. Daarnaast blijkt dat een op de drie kinderen tegenwoordig met de auto naar school wordt gebracht. Reden voor ouders om hun kind niet te laten fietsen of lopen, is dat de school-thuisroute onveilig zou zijn voor de kinderen, terwijl het tegendeel uit ongevallencijfers blijkt. Door de toenemende drukte rondom de scholen en de parkeerproblematiek maken deze ouders het er zelf alleen maar onveiliger op.

Activiteiten kinderopvang en basisscholen

Het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen betrekt ook scholen en kinderopvangorganisaties bij de actie ‘Je kind veilig op pad’. De instellingen krijgen verschillende activiteiten aangeboden die ze met kinderen en/of hun ouders kunnen doen. Bijvoorbeeld fietslessen voor kinderen, voorlichtingsavonden voor ouders, Goochem-gordelacties of het verspreiden van folders van VeiligheidNL over kinderzitjes.

Gratis kinderfeestje

Op de Facebookpagina worden gedurende een maand bijna dagelijks tips gegeven over onder andere het veilig vervoeren van kinderen in de auto en zelfstandig op de fiets gaan. Mensen die de pagina vóór 16 oktober 2013 ‘liken’, maken kans op een gratis kinderfeestje in het Verkeerspark in Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *