Kunstenaar José Bakker

steden nederland groningen, oosterparkwijkTijdens de opening van de Giga woningen in de Kraanvogelstraat, gerealiseerd door Nijestee, vorige week vrijdag hadden we een korte ontmoeting met José Bakker die vol trots vertelde over haar activiteiten als kunstenaar.

Al in de jongere jaren hield José zich bezig met tekenen. Het ging haar goed af en het werd haar grootste passie.

Na de standaard scholen te hebben afgerond is José begonnen aan het Cibap te Zwolle om daarna door te kunnen stromen naar academie Minerva te Groningen. Na een aantal moeilijke periodes in haar leven heeft ze een ander pad gekozen en is van school af gegaan.

steden nederland groningen, oosterparkwijkNa een rust periode ontwikkelde José weer een liefde voor tekenen en schilderen en is weer vol aan de slag gegaan. De ontdekking hoe de wereld en het leven in elkaar stak creëerde veel inspiratie. De rust van het Groninger platteland deed haar goed. Mooie beelden bleven in het hoofd zitten wat leidde tot interessante teken en schilderwerken.

Inmiddels publiceert José al geruime tijd om het internet en heeft al een aantal exposities verzorgd o.a.  bij Accare, het UMCG, bilbliotheek Winsum.

 

 

Intussen zag het tijdschrift Foolcolor van Lentis licht in de werken van José waardoor ze een vaste rubriek kreeg in het blad. Om de twee maanden is er nog steeds een kunstwerk in het tijdschrift te van José te bewonderen. Naast het tekenen en schilderen ontwikkelde steden nederland groningen, oosterparkwijkJosé interesse voor keramiek en besloot hiermee aan de slag te gaan. Een nieuwe uitdaging.
Tegenwoordig is José wonend in Groningen en creëert hier in haar atelier haar teken en schilderwerken. Ze hoop zich nog verder te ontwikkelen en wil zich verder te specialiseren in Oost-Indische inkt pentekeningen. Ondertussen kleit ze nog steeds bij Marjan schaap in de Wiershoeck te Beijum.

Alles over deze kunstenaar: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *