Kinderdichter Jaco Hage bezoekt burgemeester den Oudsten

Kinderdichter van Groningen Jacco Hage-8335Vanmiddag, woensdag 26 augustus, overhandigde de vierde kinderdichter van Groningen, Jaco Hage, een poster met zijn gedicht ‘Thee’ aan burgemeester Peter den Oudsten.

Jaco Hage is leerling van de Siebe Jan Boumaschool en won op 20 juni de finale van de Kinderdichtersverkiezing. Jacco had de vakjury geïmponeerd met zijn prachtige voordracht en zijn poëtische zinnen.

Thee
Als ik de deur open doe
zie ik een bij, zij zoemt in de zon
en zij vliegt naar een zonnige bloem
de zonnebloem vraagt: wil je wat mee
wil je wat zoetigheid
wil je wat stuifmeel
of wil je een lekker kopje thee

Dan moet ik naar de wc
en als ik terugkom
zie ik de bij en de zonnebloem samen
een kopje thee drinken

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *