Verkeershinder vanaf 31 augustus tot eind 2015 Reitdiepplein

reitdiepplein-1Van september tot eind december 2015 vinden werkzaamheden plaats aan het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein). In oktober 2014 heeft de Provincie Groningen – in samenwerking met de gemeente Groningen – de gewijzigde plannen omtrent het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein) gepresenteerd aan de omgeving. Dit heeft ertoe geleid dat de voorgenomen plannen in samenspraak met de omgeving zijn gewijzigd.

Verkeerslichten blijven
Dat betekent dat de verkeerslichten op de Westelijke Ringweg – ter hoogte van het kruispunt Hoogeweg – NIET verdwijnen. In- en uitgaand verkeer vanaf de Hoogeweg blijft mogelijk. Het is echter niet mogelijk om komende vanaf de Hoogeweg over te steken richting de oprit naar de Noordelijke Ringweg en/of komende vanaf de richting Zuidhorn de Westelijke Ringweg over te steken richting Hoogeweg.

Voorgeschiedenis
In  2006 is fase 1  van de werkzaamheden aan de  knoop Westelijke- en  Noordelijke Ringweg uitgevoerd door het ongelijkvloers maken van het kruispunt Reitdiep (Prof. Uilkensweg). Het verwijderen van de verkeerslichten op het kruispunt Hoogeweg, 2e fase Reitdiepplein, zou in een latere periode worden uitgevoerd.  Dit in verband met de ontwikkelingen langs de Reitdiepzone.

Uitbreiding capaciteit
De aanstaande reconstructie van de Zuidelijke Ringweg Groningen in de periode van 2016 tot 2020 – maken het noodzakelijk om de capaciteit op het knooppunt nog verder uit te breiden. Want tijdens de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg, maken de Westelijke en Noordelijke Ringweg onderdeel uit van de omleidingsroute, waarbij het noodzakelijk is de doorstroming zo optimaal mogelijk te hebben.

Nieuwe ontwerp
In het Definitief Ontwerp worden de huidige verbindingswegen tussen de Westelijke  en Noordelijke Ringweg verdubbeld. In het gebied erom heen komt een nieuwe ‘dras-en plasgebied’ (groene natuur).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *