Kindergemeenteraad Groningen debatteert over goede doelen

Kinder Gemeenteraad-2837Vandaag bepaalden kinderen voor één dag wat er in Groningen gebeurt. De Kindergemeenteraad nam in het stadhuis  de stoel in van de gemeenteraadsleden. Twee groepen van de Brederoschool uit De Wijert-Zuid debatteren over zelfbedachte plannen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De gemeenteraad van Groningen organiseert deze Kindergemeenteraad in samenwerking met Madurodam en ProDemos, een landelijke organisatie die voorlichting geeft over democratie en rechtsstaat.

Recycleboekenkast
De jury vonden het plan van de Escaperoom net iets beter dan de recycleboekenkast van het andere team. Die kast was voor buiten in de wijk. Zodat boeken laagdrempelig beschikbaar zijn, ook voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben. Maar de winnaar werd de Escaperoom. Je wordt erin “opgesloten”. Je kunt er alleen maar uit als je allerlei problemen oplost. “Om een goede baan te krijgen is het belangrijk dat je creatief kunt denken”, motiveerden de leerlingen hun idee. “Daarom is deze Escaperoom ook belangrijk voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. De kinderen ontdekken dat leren leuk is.”

Fondsenwerver voor het goede doel Madurodam stelt 2.000 euro ter beschikking voor uitvoering van het winnende project. De echte Groninger gemeenteraad vindt de Kindergemeenteraad een goede manier om kinderen meer te leren over de lokale politiek. Ze ervaren dat ze invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leefomgeving.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *