Kunst en veiligheid blijft uit op Slimme Route Park Selwerd

steden nederland, groningen, selwerdHet was 14 november 2013 toen maar liefst vijfenzeventig inzendingen van deelnemers aan de prijsvraag slimme route een setje fietslampen mochten ontvangen tijdens de prijsuitreiking door wethouder Joost van Keulen in de hal van het Stadhuis. Winnaar werd het idee om meer kunst langs de route te plaatsen in Park Selwerd .

Het  idee kunst langs de route werd met veel enthousiasme omarmd maar gelijktijdig werd gemeld dat geld een probleem zou zijn in een tijd waarin bezuinigd moet worden. Er werd een  koppeling met Minerva gemaakt om de plannen mogelijke verder uit te werken, niet wetende dat de wijken inspanningen gedaan hebben of nog steeds willen, kunst langs de route te plaatsen samen met de kunstenaars uit de wijken en bij het ingang van Park Selwerd, de poort van Groningen voor de Pieterpad lopers. Wij verwijzen naar een eerder geplaatst artikel.  Helaas hebben we tot op heden niets mogen vernemen over de ontwikkeling en eventuele uitvoering van het kunstplan.  Het uitroepen van prijsvragen om Groningen als fietsstad te promoten om in het nieuws te komen is niet zo ingewikkeld maar als het om uitvoering gaat laat de gemeente Groningen het helaas afweten.

groningen-paddepoel-fietspaden-park selwerd-4Evenals de veiligheid en dan beperken we ons tot de oversteek bij de Eikenlaan. Hier is sprake van een grote verkeersdruk met een onveilige situatie. De gemeente stelt dat  deze situatie – vergeleken met andere drukke wegen – niet onveiliger is dan vergelijkbare wegen en heeft vrede met de situatie. Een kwestie die door bewoners is toegelicht aan GroenLinks fractielid Benni Leemhuis naar aanleiding van de politieke avond. Helaas, de oversteek met onder meer de vele studenten en schoolgaande kinderen verdiend een verbeterde situatie.

kunst. universumNee, Groningen fietsstad is één maar uitvoering geven aan de wens van de wijken is een ander. Tijd voor een wijkwethouder die mogelijk duidelijkheid kan gaan geven zodat fietsers veilig en onbelemmerd kunnen oversteken en kunnen gaan genieten van de kunst langs de route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *