Studenten maken kennis met stadstuinieren op Zernike

steden nederland, groningen, zernikeVandaag proefden de studenten tijdens de KEI-week de sfeer van Frankville. Frankville had voor deze kenissmaking Janneke Tops van gezonde moestuin uitgenodigd voor het geven van mini colleges. Tijdens de rondleidingen konden niet alleen studenten maar ook bewoners uit  de directe omgeving kennis nemen van het geboekte resultaat tot nu toe. Een combinatie van verschillende methodes met een heerlijk resultaat.

Frankville is sinds maart 2013 bezig geweest met het oprichten van een gezamenlijke groenten en fruittuin op het Zernike-complex in Groningen. In de tuin lijkt nu al te klein zeker als de Rijksuniversiteit duurzaamheid serieus neemt. Steeds meer studenten nemen deel aan stadstuinieren en de krachten moeten gebundeld worden om het bewustmakingsproces te bevorderen. Minimaal de helft van het met gras ingezaaide veld zou plaats moeten maken voor stadtuinieren. Laten zien en merken wat voeding is en voor ons betekend.

steden nederland groningen, kostverlorenJanneke Tops, die vele cursussen verzorgt, legde de onderlinge samenhang uit van het tuinieren. Net als de aarde welke een samenhang is met het universum. Zo is een gezonde bodem de samenhang voor planten om goed kunnen groeien en geen tekort hebben aan bepaalde voedingsstoffen. Goed voor plant en dier.  Als tip meldt Janneke Tops dat Groningen inmiddels ook een vestiging rijker is van Velt. Velt helpt je bij groenten te oogsten, puur en natuur.

steden nederland, groningen, zernike

li garda meerdink, re janneke tops

Gerda Meerdink van AtelierSchier was afgekomen op de berichtgeving van Frankville. Geweldig te zien hoe ideeën worden gerealiseerd. Groningen loopt hier vast mee voorop. Op 30 augustus vier AtelierSchier feest op het eiland met o.a. een grote biologische picknick.

 

 

 

 

steden nederland, groningen, zernikeDe middag werd afgesloten in een sfeer met live muziek, fluitende vogels, kwakende kikkers en een brandende barbecue waar de smoothie niet ontbrak.

Een foto impressie van de locatie: klik hier

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *