Ondernemers Paddepoel stimuleren fietsroute Zernike niet

groningen-paddepoel-zernike-slimme route-5Ondernemers in Paddepoel zijn niet blij dat de gemeente Groningen de slimme fietsroute simuleert. Het winkelcentrum Paddepoel alsmede de winkeliers aan de Zonnelaan nabij het Zernike ondervinden onnodig klantenverlies. Sterker nog, er zijn zaken die zich juist hebben gevestigd voor de doelgroep  studenten in het winkelcentrum. Ook de assortimenten zijn aangepast op de student. Net als vorig jaar probeer de gemeente studenten via het Jaagpad en Park Selwerd naar Zernike te laten fietsen. Dan nemen ze niet De Zonnelaan. Dat zou een lange wachtrij op de afrit van de Ringweg helpen voorkomen. Want fietsers hebben daar voorrang.

Fietsers op de ‘slimme fietsroutes’ fietsen onder de Ringweg door en komen geen stoplichten tegen. Die zijn er wel op de route over de Zonnelaan die studenten tot nu toe veel nemen. De twee ‘slimme fietsroutes’ zijn sneller.

Blikjes drinken
Studenten die woensdagmiddag 13 augustus tijdens de KEI-week voor deze fietsroutes kozen, werden door de gemeente met een blikjes drinken beloond. Met op de blikjes informatie over de snellere fietsroutes. De slimme fietsroutes staan sinds enkele dagen ook goed aangegeven met borden en op het asfalt.

4 gedachten over “Ondernemers Paddepoel stimuleren fietsroute Zernike niet

  1. De slimme fietsroute is levensgevaarlijk , de oversteek eikenlaan vooral en denk daarbij aan de gewone burger die in het park naar de overkant probeert te komen… de studenten rijden in blokken en hebben schijt aan iedereen die hun tegemoet komt fietsen of probeert over te steken.

  2. Pffft Die Slimme route hoeft alleen voor domme studenten gepromoot te worden. Ik had hem in 1993 al ontdekt. (Er zit een falk stadsplattegrond in mijn Keitasje :p).

  3. Wat is er mis met verkeerslichten plaatsen aan de zonnelaan? Die studenten kunnen heus wel af en toe 5 min. stilstaan hoor. Kunnen ze gelijk veilig hun i-phone chequen. De zo-genaamde slimme route geeft de gewone burger geen mogelijkheid om over te steken zonder uit z’n schoenen gereden te worden. Geen wethouder die daar ooit naar gekeken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *