Liesbeth van Tongeren toch op kandidatenlijst GroenLinks

Vandaag, 15 december, is de uitslag van het ledenreferendum van GroenLinks bekend gemaakt. In de uitslag van het referendum is Liesbeth van Tongeren door de leden op plek 6 gezet.

De definitieve kandidatenlijst voor de Tweede Kamer
Partijvoorzitter Marjolein Meijer: ‘Ik kijk ernaar uit om met deze sterke kandidatenlijst de verkiezingscampagne in te gaan. Ik heb Liesbeth van Tongeren zojuist gefeliciteerd met haar plek op de lijst. Het referendum heeft laten zien dat zij door de leden zo gewaardeerd wordt dat zij thuis hoort op onze kandidatenlijst.’

Voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 is door de kandidatencommissie van GroenLinks een concept kandidatenlijst opgesteld. Deze lijst werd op 20 november gepresenteerd, waarna de leden via een referendum konden stemmen over de lijst. Het referendum en de interne campagne die er aan vooraf ging toont de hoge betrokkenheid van de leden bij GroenLinks en de komende campagne.

Het was de eerste keer dat GroenLinks een referendum over de kandidatenlijst organiseerde. Nog nooit hebben zoveel leden zich uitgesproken over de volgorde van de kandidatenlijst. De opkomst van het referendum was 34% van de leden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *