Loco-burgemeester Ton Schroor ontvangt 200.000ste inwoner Groningen

Groningen zevende stad van Nederland met passeren 200.000 grens.
steden nederland, groningen, centrum

Dinsdag 28 oktober om 14.30 uur heeft loco-burgemeester Ton Schroor de 200.000e inwoner van de stad Groningen ontvangen in het Stadhuis aan de Grote Markt.
De gelukkige was de heer Daniel Rodrigues Valesin. Hij is van Braziliaanse komaf en werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen op de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Na de verwelkoming van de 200.000-ste inwoner door loco-burgemeester
Ton Schroor en aansluitend felicitaties en overhandiging van presentjes werd er een toespraak gehouden door de voorzitter van het College van Bestuur van de RUG, prof.dr. Sibrand Poppema.

steden nederland, groningen, centrumAansluitend was er een toespraak door prof.dr. Deniz Baskent, hoogleraar Auditieve Perceptie bij de Faculteit voor Medische Wetenschappen bij het UMCG.

De stijging is vooral te danken aan de grote instroom van buitenlandse studenten. Ook vertrekken minder gezinnen uit de stad. Daarnaast is er een vestigingsoverschot van veel nieuwe jongeren in de stad, vooral in de leeftijdsgroep van 15-20 jaar. De stad blijkt ook aantrekkelijk voor jongeren uit de regio.

Alle foto’s: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *