Meer zekerheid en duidelijkheid voor schoonmakers

groningen-centrum-stadhuis-raadszaal-7432Begrip voor vragen en zorgen

De gemeente Groningen wil zo snel mogelijk met de schoonmaakbedrijven om tafel om te praten over de vragen die leven over het nieuwe schoonmaakcontract van de gemeente. Dat meldt het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. Het college hoopt bij de schoonmakers van de gemeentelijke gebouwen vooral de onrust weg te kunnen nemen die is ontstaan over de overgang naar een nieuwe werkgever.

De gemeente Groningen heeft de afgelopen zomer een aanbesteding voor de schoonmaak uitgevoerd. Dat leidt ertoe dat op 1 november afscheid wordt genomen van de huidige leveranciers (ISS en CSU). Vier nieuwe leveranciers (GOM, Hectas, Visschedijk en Asito) zullen de werkzaamheden overnemen.

Bij de aanbesteding heeft de gemeente nadrukkelijk gehandeld naar de code voor verantwoordelijk marktgedrag voor de schoonmaakbranche. Direct na de gunning aan de nieuwe partijen (half juli) is de gemeente met de verschillende betrokken bedrijven in overleg gegaan over zorgvuldige overname van medewerkers. Daarover zijn in een constructieve sfeer afspraken gemaakt.

 

Afgelopen vrijdag voerden de schoonmakers actie omdat ze zich zorgen maken over de gevolgen van de aanbesteding. Het college heeft begrip voor vragen en zorgen die leven bij de schoonmakers. En hoewel de overname van medewerkers vooral een zaak is van de schoonmaakbedrijven onderling zal de gemeente zo snel mogelijk met alle betrokken partijen om tafel gaan om de situatie te bespreken. De insteek van de gemeente is daarbij nadrukkelijk dat alle gemaakte afspraken worden nagekomen en dat betrokken medewerkers op korte termijn voldoende duidelijkheid en zekerheid krijgen over hun positie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *