Melanie Schultz van Haegen tekent Tracébesluit Zuidelijke Ringweg

Vanmiddag tekende minister Melanie Schultz van Haegen in de Martiniplaza in Groningen het Tracébesluit voor de ombouw van de Zuidelijke Ringweg Groningen (N7). Een historisch moment, want hierna kunnen de werkzaamheden officieel beginnen en staat Groningen aan de vooravond van een van de allergrootste klussen op het gebied van het verbeteren van de bereikbaarheid ooit.

Hiermee is de weg vrij voor een verdubbeling van de weg en het maken van ongelijkvloerse aansluitingen op onder meer de A28 bij het Julianaplein. Een deel van de weg bij het Sterrebos en de Oosterpoort wordt verdiept aangelegd. De weg blijft op de huidige plek liggen.

De werkzaamheden kosten bijna 700 miljoen euro. Ze beginnen eind volgend jaar en duren tot 2022.

Alle foto’s van de ondertekening: klik hier

Ook tekende de minister het Tracébesluit voor het verruimen van de vaarroute naar de Eemshaven. Deze wordt verdiept voor schepen met een diepgang van 14 meter, ruim 3 meter meer dan nu.

Al met al een mooie impuls voor Groningen bereikbaar en voor de werkgelegenheid. De minister is bezorgd over het hoge aantal werklozen in onze provincie.

Overigens is niet iedereen blij met de ombouw van de zuidelijke ringweg. Omwonenden vrezen dat de ombouw er toe zal leiden dat er veel extra verkeer zal gaan rijden door hun straten. Het beroep wat is aangetekend bij de Raad van State zal geen vertraging in de werkzaamheden met zich meebrengen, liet gedeputeerde Mark Boumans weten. Deze zijn ingecalculeerd.

De bewoners boden een petitie aan de minister aan met het dringend verzoek onderzoek te laten verrichten naar de risico’s van de huidige plannen voor de aanleg van de Ringweg Zuid.

Meer informatie:

www.aanpakringzuid.nl

www.groningenbereikbaar.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *