Moskee participatie gebakken lucht

groningen-paddepoel-morgensterlaan-moskee-1Het lijkt er steeds meer op dat de moskee in park Selwerd een aangelegenheid is tussen de wijkraden Selwerd en Paddepoel, instellingen die niet democratisch gekozen zijn. Bewoners voelen zich gepasseerd door de gemeente Groningen op grond van een aantal argumenten waar de gemeente het stilzwijgen over doet en bewoners nooit bij zijn betrokken.

Het verouderde gebouw is zeker aan vervanging of renovatie toe, maar uit historisch perspectief zien velen het gebouw bewaard als monument, immers het is één van de laatste boerderijen binnen de stadsgrenzen en is beeldbepalend voor de wijken en het park is de argumentatie.  De huidige religieuze functie is qua bezoekers sterk toegenomen en dat is nooit verwacht of rekening mee gehouden. Alleen al de verkeersdruk en het parkeren is een doorn in het oog bij vele bewoners. Ondanks dat het gebouw eigendom is van het Islamitisch Centrum hebben vele bewoners niet het gevoel dat er naar hun geluisterd wordt om een passende oplossing te zoeken voor een geschikte locatie voor een moskee en het huidige gebouw te renoveren tot educatief centrum.

Inmiddels is er een petitie gestart (klik hier). Ook laten de bewoners weten dat er bijzondere vleermuizen in en om de boederij (moskee) zich hebben gehuisvest welke een beschermde status hebben. Ook  hebben vele bewoners een brief met bezwaren ondertekend.

Als laatste hebben bewoners weinig vertrouwen in de betrokkenheid van de moskee en haar omwonenden. Tot op heden hebben zich geen activiteiten voorgedaan waarin sprake is van samen maken we de wijk. Kortom de discussie zal nog wel even voortduren en is het jammer te moeten constateren dat het zich nu alleen beperkt tot de parkeerproblemen en de andere argumenten ter zijde zijn geschoven.

Zie ook bestemmingsplan Bestemmingsplan
Paddepoel, Selwerd en Tuinwijk
versie vastgesteld januari 2010

 

 

 

Eén gedachte over “Moskee participatie gebakken lucht

  1. as Salaamou Alaikoum,

    jammer dat er een petitie gaande is betreffende de nieuwbouw van de moskee. Zoals wij allen weten wordt de nieuwbouw een feit en zal een petitie niet veel uitmaken. Daarnaast, zoals ook al eerder is gezegd staat er een moskee. U (de bewoners van Paddepoel en Selwerd) hebben niets met het gebouw gedaan, dus hebben de Moslims hun steentje bijgedragen aan de samenleving hier in het Noorden.

    Is er veel gedaan voor de bewoners door de Moslims? Nee.
    Zijn wij dit van plan? Ja!

    Wij willen graag het gesprek met de bewoners aan en zouden graag uit willen leggen welke functies de moskee zal krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *